"Dicsérjék mások hálaadó lélekkel tanítójukat, az élet felé nekem egy kutya mutatta meg az utat."
Illyés Gyula

2011. április 15., péntek

A sport iránti szerelem és a csapatunk


Ahogy azt az előzőekben írtam, tényleg kiváló és optimális párosításnak bizonyult a kezdetektől a Labi és a Mali. Bár bevallom ettől (is) tartottunk kicsit, de megdőltek a kételyek nagyon hamar. A még "tini" Whisky és a bébi Said nagyon jól elvoltak egymás társaságában. Whisky védő szemei mindig Saidon voltak minden helyzetben, és ez a mai napig így van, de már fordítva is igaz :-)
Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy amióta Whisky nincs egyedül, és látja, hogy nem mindig csak vele foglalkozunk, hanem a figyelmünk, a törődésünk már megoszlik, azóta sokkal jobban is dolgozik, szerintem bizonyítani akar, hogy ő is nagyon jó kutya ám :-) És ez így is van! :-)
Said téli kutya, de még ki sem tavaszodott már el is kezdődött a tanítása minden féle dologban.
Megtanult apportozni, elkezdődött a fegyelmező, és észre sem vette hogy megtanult frisbeezni és lassan megismerte az agilityt is. Nórának köszönhetően nagyon jó kezekben voltunk. Folyamatos támogatást kaptunk tőle mindenben, és azt hiszem kijelenthetem, hogy a kutyáink ennek köszönhetően nagyon jó alapokat kaptak! Ezúton is köszönet érte! :-)

Sokat jártunk közösségben, kitavaszodott aztán a szép időben öröm és játék volt a training minden formája.
Barátainkkal ha tehetjük összejárunk, a kis csapatunk célja, hogy egymást erősítve az edzések alatt jókedvvel és sikerekkel fejezzünk be a trainingeket, amelyek a kutyáink számára így a legnagyobb öröm.
Az utóbbi egy-két évben kialakult egy kisebb társaság akikkel ha tehetjük összejárunk frisbeezni és agilityzni. 2010-ben szerveztünk egy pár napos edzőtábort is, ahol az egész napunkat együtt töltöttük. Napközben edzések esténként közösségi programok voltak.
A mai napig nagyon sokat edzünk együtt. Számunkra a sport egy elmény amit a kutyákkal együtt űzhetünk akik számára a mozgás mellett ez játék. Szeretünk összejárni, sőt azt gondolom ki lehet jelenteni, hogy számunkra ez a csapat már-már létszükség (a magam nevében szólva ez egészen biztos!). Szeretem a kutyasport által megismert barátaimat és a kutyáikat:
Engedjétek meg, hogy felsoroljam a kis csapatunkat és az ő büszkeségeiket:
Nóra és Zsombi: Berián, Dana, Neela;   Timi és Laci: Pheobe, Zeusz, Appolló;   Kriszti és Gábor: Roni, Mia;  Karina: Cevin;   Zoli és jómagam: Whisky, Said

Remélem, hogy a csapatunk mindig ilyen marad, és létszámunk egyre bővül majd olyan emberekkel amilyenek mi vagyunk! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése